Notizie

25/10/2012

Con la consegna dei riconoscimenti celebrata la Giornata dei donatori del sangue

Povodom Dana darivatelja krvi, gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače jubilarne darivatelje krvi, a tom prigodom im je uručio zahvalnice u znak priznanja za njihovu nesebičnu pomoć i doprinos potrebitima.

Miletić je svim dobrovoljnim darivateljima krvi zahvalio na njihovom nesebičnom činu, ističući kako pomaganje drugima predstavlja najveća i najplemenitija ljudska vrlina. Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula i spec. transfuziologije OB Pula dr. Arne Slivar također je zahvalila svim darivateljima krvi te dodala kako je njihova uloga u zajednici od neprocjenjive važnosti.

Prijemu su nazočili i voditeljica Djelatnosti za transfuziologiju OB Pula dr. Saša Benazić i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula Nevija Srdoč.

Svim jubilarnim darivateljima krvi podjeljene su zahvalnice i mali srebrni znak priznanja pa je tako su tako za ukupno pedeset darivanih doza krvi zahvale uručene Branku Povini, Milanu Pačiću i Miloradu Učkaru. Za 75 darivanja krvi nagrađeni su Milovan Jovanović, Dean Petrović i Milan Klič dok je za 55 darivanja krvi zahvala uručena Loreni Borina. Za 100 darivanja krvi priznanja su dobili Stevan Bolić, Vlado Kajfeš, Marino Popov, Kemal Šabić i Damir Jovanović, dok je za čak 150 darivanja pohvaljen Mladen Karavanić.

Dan darivatelja krvi obilježava se 25. listopada svake godine u spomen na prvo organizirano prikupljanje krvi širom Hrvatske 25. listopada 1953.