Notizie

08/11/2012

Miletić ha ricevuto i membri del coro "Rondo Histriae"

U prostorijama pulske Komunalne palače gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je danas članove mješovitog zbora "Rondo Histriae", koji se nedavno vratio s uspješne glazbene turneje po Francuskoj u sklopu međunarodnog projekta "Zborovi za ljudska prava".

Uz pulski Rondo Histriae, na manifestaciji nazvanoj "La Viva - Viva Balkans" sudjelovali su zborovi iz Sarajeva, Konjica, Bačke Palanke, Mola te domaćina iz Cannesa, Clermont-Ferranda i Angersa, koji su održali tri zajednička koncerta.

Projekt "Zborovi za ljudska prava" povezuje narode bez obzira na nacionalnost, vjeru, etničku ili bilo koju drugu pripadnost, a zajedničkim repertoarom svih nacionalnih skupina premoštene su razlike među članovima grupa, koje kroz program prenose poruku na druge ljude", istaknuo je jedan od članova zbora Vinko Burić. Burić je dodao kako je projekt pokrenut 2002. godine u cilju pomirenja triju naroda u Bosni i Hercegovini te kako su u sklopu ovogodišnje turneje promovirani i umjetnici s ovih prostora: Mario Hauser, Radoslav Karanović te Ismir Delija.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio je zboru Rondo Histriae što je u Francuskoj dostojno predstavio i prezentirao Pulu, poželjevši im još mnogo takvih zajedničkih turneja.