Notizie

09/11/2012

"La zona commerciale est" è pronta per i potenziali investitori

Gradonačelnik Pule Boris Miletić na današnjoj je redovitoj tiskanoj konferenciji, kojoj su prisustvovali i gradski pročelnici, izvijestio prisutne o aktima donesenima u razdoblju od 1. do 8. studenog ove godine.

Ukupno je doneseno 15 akata, a među njima i Zaključak o utvrđivanju Konačnog prijedloga Urbanističkog plana uređenja "Istočna poslovna zona", kojeg se donijelo na temelju prethodno održane javne rasprave. Prema riječima gradonačelnika, "Istočna poslovna zona" od velike je važnosti za daljnji gospodarski razvoj Grada Pule: "S obzirom na to da je Grad Pula vlasnik značajnog dijela zemljišta koji poslovna zona obuhvaća, želja nam je bila pripremiti prostorno-planski dokument kojim bismo omogućili nova ulaganja, svjesni činjenice da su gradu potrebne nove investicije kojima bi se otvorila nova radna mjesta", rekao je Miletić, dodavši kako je planom predviđena mješovita namjena navedenog prostora, odnosno da se uz poslovne prostore na dijelu područja mogu graditi i stambeni prostori. Konačni prijedlog Plana uputit će se Gradskom vijeću Grada Pule.

Odlukom gradonačelnika Odredu izviđača "Istre" dodijeljeno je na uporabu zemljište u vlasništvu Grada Pule i to prostor bivšeg kampa izviđača površine 54.793 metara kvadratnih. Na prostoru Odred namjerava urediti i voditi izviđački kamp za djecu i mladež na kojem bi se održavali edukativni i zabavni programi u prirodi, s naglaskom na izviđačku školu u prirodi.

Gradonačelnik Pule iznio je i izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule prema kojemu su za mjesec listopad isplaćena ukupna sredstva u iznosu od 39.000,00 kuna.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 1. do 8. studenog 2012. godine, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.