Notizie

12/11/2012

Fabrizio Radin: "I risultati della gruppo Nešpula riflettono l'amore verso il canto"

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić primili su danas u prostorijama Komunalne palače pripadnike mješovite vokalne skupine Nešpula. Radin je čestitao prisutnima na osvajanju zlatne i srebrne medalje na VI. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova "Slovakia Cantat 2012" održanom u Bratislavi u travnju ove godine među jakom inozemnom konkurencijom.

Umjetnička voditeljica "Nešpule" Tatjana Merkl predstavila je ukratko povijest vokalne skupine i dosad postignute uspjehe na državnim i inozemnim nadmetanjima. Skupina je osnovana 2006., a danas broji trinaest članova čiji je prosjek godina ispod 30. Istaknula je kako skupina djeluje unutar KUD-a "Matko Brajša Rašan" te je najavila održavanje "Brajšinih dana" narednog vikenda s bogatim programom koji uključuje i nastupe "Nešpule".

Radin je naglasio kako će Grad Pula nastaviti podupirati rad "Nešpule" te je još jednom pohvalio skupinu u zalaganju i aktivnom sudjelovanju u očuvanju tradicije naše regije. Također, napomenuo je kako treba poticati mlade da se uključe u aktivnosti ovog profila, a na kraju prijema, članovi "Nešpule" otpjevali su i prigodnu istarsku pjesmu.