Notizie

28/11/2012

Invito al Rojc al laboratorio "Stimola la creatività "

Najavljujemo drugu radionicu iz ciklua "Potakni kreativnost" Udruge Metamedij

Video radionica: VIDEOSKOK, voditelj: Matija Debeljuh


Video radionica simboličnog imena VIDEOSKOK osmišljena je da bi privukla mlađu populaciju zainteresiranu da zakorači u nešto inovativniji pristup svijetu glazbenih video spotova. Ideja je da se u dogovoru sa već renomiranim izvođačima, kao i onima manje poznatima, mladim sudionicima pruži prilika susresti se s profesionalnom produkcijom te da putem timskog rada naprave kvalitetan video broj koji će kasnije biti plasiran sa strane odabranog izvođača. Etabilirani glazbeni izvođači i autori pjesama garantirati će pojavnost videa na sceni i na svim dostupnim medijima na kojima će se prikazivati.
VIDEOSKOK je radionica za izradu glazbenih videa spotova na kojoj će se koristiti pjesme već renomiranih izvođača, kao što su Tamara Obrovac, Gustafi, Fakofbolan, Figli di Bruno Atomico, MCShadow. Cilj radionice je pokušati sa polaznicima video radionice odabrati 1-3 pjesme s kojom će se onda obraditi sve faze video stvaralaštva, od početne ideje do montaže i finalne realizacije glazbenog video spota.
Kroz program radionice polaznici će biti angažirani u različite aspekte izrade glazbenog videa. Bit će im objašnjeni elementi potrebni za izradu glazbenog videa: analizu video spotova na teoretskom nivou, predavanja o formi i stilskim odrednicama medija, scenariju, produkciji i organizaciji, budžetu, tehnikama snimanja, režiji itd. Na radionici će se demonstrirati rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka: HD kamera, DSLR fotoaparat, mikrofon. Na radionici će se napraviti najmanje jedan zajednički video spot svih polaznika.
Na radionicu se mogu prijaviti svi građani koji imaju između 18 i 35 godina i koji žele zakoračiti u čudesan svijet filma i izrade glazbenih video spotova, a maksimalan broj polaznica radionice je 10 osoba. Zainteresirani se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnice koja se nalazi na http://metamedia.hr/lang/hr/druga-radionica-iz-ciklua-%E2%80%9Cpotakni-k...
Popunjenu prijavnicu treba poslati na contact@metamedia.hrdo 28.11.2012., a 28.11.2012. moguće je prijaviti se dolaskom u ured (Gajeva 3, Pula), ovisno o broju prijavljenih.
Prvi termin radionice je 28.11.2012. u 18:00, u Društvenom centru Rojc, Gajeva 3, u prostoru Udruge Metamedij. Potrebno je i malo predznanja, odnosno osnovno znanje korištenja fotoaparata ili kamere. Radionica će trajati 10 dana u razdoblju od 28.studenog do 10. prosinca.
Faze razvoja radionice:
Predprodukcija
- analiza video spotova
- ideja
- pisanje sinopsisa ili/i scenarija
- razrađivanje scenarija i izrada knjige snimanja
- traženje lokacija
Produkcija
- produkcija i organizacija, budžet
- tehnike snimanja
- osnove kamere, rasvjete i zvuka
- rad sa kamerom, snimanje
- rad sa glumcima, članovima benda
- osnove režije
Postprodukcija
- pregledavanje sirovog video materijala
- osnove montaže u Final Cut Pro
- postprodukcija slike
- osnove video formata za web
- internet kao platforma za distribuciju video spotova