Notizie

30/11/2012

Firmata la Lettera d'intenti d'amicizia e collaborazione tra Pola e Katowice

Gradonačelnik Boris Miletić sa svojim je suradnicima danas primio predstavnike poljskog grada Katowice na svečanom prijamu, na kojem su dva grada potpisala Pismo namjere o prijateljstvu i suradnji. Pismo namjere prvi je korak prema mogućnosti bratimljenja između Pule i glavnoggradapoljskeregijeŠleska.                                          

Zamjenica gradonačelnika Katowica Krystyna Siejna i njeni suradnici istaknuli su pulsku praksu e-Potpisa kao primjer dobre inovacije u rukovođenju gradom te iskazali interes za daljnjom suradnjom i izmjenom iskustava po pitanju demokracije i zaštite manjina, ali i u povezivanju na obnovi kulturne baštine.                                                                                 

Gradonačelnik je poljsku delegaciju upoznao s s gospodarskom situacijom u Puli i kulturnom i turističkom ponudom grada. Raspravljajući o suradnji između dvaju gradova, gradonačelnik je poseban interes iskazao za iskustva iz poljske prakse na području prijenosa znanja o sustavu i reformi jedinica lokalne samouprave u Poljskoj pri korištenju sredstava EU, gospodarstvu malih i srednjih poduzeća, suradnje visoko obrazovnih ustanova, inovacije i ICT tehnologija.                                                                                                

VoditeljicaOdsjekazainformiranje, međunarodnusuradnjuieuropskepolitikeKristinaFedelTimovskinapomenulajekakodelegacijaboraviudvodnevnomposjetuPuli, adajejučerodržantehničkisastanaksčlanovimadelegacijenakojemsuizmijenjenaiskustvaucrpljenjusredstavaizeuropskihfondovanaprimjerimadobreprakseizPoljske, kojibiGraduPulipomogaoupripremizanadolazećiulazakuEUimogućnostištoboljegkorištenjabudućihsredstavaizEUfondova.

Na kraju uspješnog sastanka potpisano je i Pismo namjere o prijateljstvu i suradnji između Pule i Katowica što predstavlja prvi korak ka mogućnosti bratimljenja dvaju gradova u bližoj budućnosti.