Notizie

03/12/2012

La Regione istriana e la Città di Pola hanno presentato una donazione all'Associazione

U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije predstavljena je danas najnovija donacija koju su zajedničkim snagama omogućili Istarska županija i Grad Pula. Riječ je o govornom pikadu vrijednom 21 000,00 kuna, a koji je namijenjen slijepim i slabovidnim članovima udruge. Pikado će članovima poslužiti kao priprema za buduća sportska natjecanja, ali i u rekreativne svrhe.

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić napomenuo je ovom prigodom kako Grad Pula, u okviru svoje socijalne politike, posebnu pažnju pruža skrbi o osobama s invaliditetom. Svim je članovima poželio i mnogo uspjeha na budućim natjecanjima.

Zahvalivši se donatorima, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zdravko Kuftić napomenuo je kako će govorni pikado koristiti svi njihovi članovi, koji su do sad na raznim prvenstvima diljem Hrvatske ostvarivali zapažene rezultate.

"Odnos koji imamo sa Gradom i Županijom zaista je na zavidnoj razini, svjedoci smo da udruge u ostalim dijelovima Hrvatske svakodnevno zatvaraju svoja vrata, no naši članovi ovdje zaista mogu biti zadovoljni", kazao je Kuftić.

Kuftić je napomenuo i kako postoji problem zapošljavanja slijepih osoba i njihovog uključivanja u društvenu zajednicu, no veseli činjenica da je jedna slijepa osoba nedavno zaposlena u OB Pula. Zamjenica župana Vivianna Benusi spomenula je kako se danas obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom pa tim više veseli donacija, koja je pristigla u pravo vrijeme. "Unatoč svim teškoćama s kojima se suočavamo u trenutačnoj gospodarskoj situaciji, naša je dužnost, ali i velika želja osobama s invaliditetom pružiti prijeko potrebnu skrb i podršku", kazala je Benussi, dodavši kako je važno kontinuirano promišljati o novim inicijativama prema osobama s invaliditetom.