Notizie

03/12/2012

Continuazione della pulizia canali sotterranei

Nakon završetka čišćenja pulskih podzemnih kanala u Ulici Sergijevaca u Puli, danas, 3. prosinca 2012. godine u večernjim satima, započinju pripremni radovi na čišćenju podzemnih kanala na drugoj dionici, odnosno u Anticovoj ulici.

Radovi čišćenja kanala predviđaju i izradu okna na kraju Anticove ulice i okna na spoju kanala na Danteovom trgu zbog čega će se privremeno ukinuti parkirališna mjesta u Anticovoj ulici na potezu od Istarskog narodnog kazališta do zgrade glavne pošte.

Za čišćenje kanala koristit će se dvije suvremeno opremljene cisterne za hidrodinamičko čišćenje i usisavanje otpada. Postojeća parkirališna mjesta privremeno će se ukloniti kako bi se osigurala potrebna širina za prometovanje vozila jer će se vozna traka koristiti za radove čišćenja kanala kroz postojeća reviziona okna.

Navedeni bi radovi, zavisno od stanja samog kanala i vremenskih uvjeta trebali biti dovršeni sredinom ovog mjeseca. Molimo građane za strpljenje i razumjevanje te ih pozivamo da prilikom prometovanja poštuju privremenu regulaciju prometa.

Čišćenje glavnih kanala oborinske odvodnje ključan je preduvjet u sprječavanju plavljenja grada jer se njime poboljšava kapacitet zidanih pomoćnih kanala u koje se ulijevaju oborine.