Notizie

04/12/2012

Concerto e promozione dell'album in onore a Sergio Endrigo

U prostorijama pulske Zajednice Talijana danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt "1947 - Hommage Sergiju Endrigu", u sklopu kojega će se u petak 7. prosinca 2012. godine u pulskom Circolu održati istoimeni koncert u čast rođenom Puljaninu Sergiu Endrigu te promocija dvostrukog CD njegovih pjesama u izvedbi domaćih glazbenika.

Prema riječima predsjednika pulske Zajednice Talijana i dogradonačelnika Pule Fabrizija Radina, projekt revitalizacije Endrigovih skladbi započeo je još 2007. godine, a njegovu su realizaciju zajednički poduprli Grad Pula, Istarska županija i producentski dvojac Edi Cukerić i Mauricio Ferlin. Dvostruki CD s Endrigovim skladbama snimljen je u 700 primjeraka, a na njemu se nalazi ukupno 30 pjesama u obradi najznačajnijih aktera istarske glazbene scene, što amatera, što profesionalnih glazbenika.

Producenti Edi Cukerić i Mauricio Ferlin naveli su kako je prvotna ideja bila snimiti album s domaćim glazbenicima, no kako je Sergio Endrigo u međuvremenu preminuo, 2007. krug se glazbenika proširio i na ostale ljude s kulturne scene grada, poput uličnih zabavljača, plesača, amatera i profesionalaca.

"Sergio Endrigo život je uglavnom proveo izvan rodnog grada, a posebno smo ponosni što se njemu u čast na CD-u nalazi iznimno velik broj pulskih glazbenika, s iznimkom Arsena Dedića i Massima Savića koji nisu iz Pule", kazao je Cukerić.

Pročelnik UO za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica kazao je kako je Endrigo simbol jednoga vremena i osoba koja je i u lošim vremenima stvari uspijevala okrenuti na dobro.

Na dvostrukom se albumu, među ostalima, pojavljuju Tamara Obrovac, Livio Morosin, Dari Marušić, Gustafi, Milan Rakovac i Jadranka čokić, Bruno Krajcar i Stjepan Hauser, Franko Krajcar, Nola, Daniel Načinović, Matija Ferlin, Dijana Vidušin, Dogma, East Rodeo, Chweger, Teranke, Zbor Lino Mariani i mnogi drugi.

Radin je na kraju pozvao sve ljubitelje dobre glazbe da u petak u 20 sati dođu u Circolo na besplatan koncert te najavio kako će za tu prigodu biti postavljen i video zid na ljetnoj pozornici.