Notizie

06/12/2012

Innaugurata la scuola materna "Zvjezdice"

Nakon što su u veljači ove godine započeli radovi na rekonstrukciji, sinoć je svečano otvoren novi dječji vrtić Zvjezdice u Šijani.

Uz brojne roditelje i goste, svečanosti otvaranja prisustvovao je i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je nije krio zadovoljstvo konačnim izgledom vrtića: "Iznimno sam sretan što večeras otvaramo ovu zaista predivnu građevinu, jer smo ostvarili ono što smo i obećali, a to je jedna nova škola i dva vrtića", kazao je Miletić, poželjevši mališanima ugodne trenutke u njihovu novom vrtiću.

Ravnateljica DV Pula Mariza Kovačević zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji ovog velikog projekta, dodavši kako su, useljenjem u novi vrtić, djeca dobila najbolji poklon od Svetog Nikole. "Ovo je drugi vrtić koji se na području Pule izgradio u posljednjih nekoliko godina i kojim, uz inovativni sustav e-Vrtića, Pula opravdava svoj status - Prijatelja djece", dodala je Kovačević.

Moderan i funkcionalan, vrtić u Šijani izrađen je po najvišim pedagoškim standardima, a svoje će mjesto u njemu imati ukupno pet skupina - tri vrtićke i dvije jasličke. Vrtić se prostire na oko 800 četvornih metara unutarnjeg i oko 900 vanjskog prostora i opremljen je visokokvalitetnom didaktičkom opremom i igračakama. Osim prostorija za tri vrtićke i dvije jasličke skupine, dvorane i kuhinje, u Zvjezdicama se nalaze i opremljeni prostori za kompletnu Upravu i računovodstvo vrtića.