Notizie

06/12/2012

La casa di riposo Villa Maria" ha celebrato la propria giornata

U pulskom Domu za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria" danas je prigodnim kulturno-zabavnim programom obilježen dan Doma. Za bogat program pobrinuli su se sami korisnici pa je tako na svečanosti nastupila vokalna grupa, pjesnici s recitacijama te glazbenici na harmonici i gitari. Program su uveličali i učenici osnovne škole Šijana s tradicionalnim balunom te polaznici plesnog studija Zaro koji su izveli moderne plesove.

Ravnateljica Doma Vesna Sperath izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim radom Doma, kazavši kako su individulani pristup korisnicima i poticanje njihovih sklonosti među važnijim elementima rada djelatnika doma. Ravnateljica je najavila i kako se u sklopu doma uskoro planira urediti terapeutski vrt i kako je želja Uprave ojačati vaninstitucionalne oblike skrbi. Pritom je na trudu i neizmjernoj ljubavi zahvalila i svim zaposlenicima Doma koji nesebično pomažu korisnicima, a čija je ljubav vidljiva na svakom koraku.

Okupljene je pozdravila i zamjenica pulskog gradonačelnika Vera Radolović, koja je naglasila važnost pomaganja i brige za druge te korisnicima i djelatnicima poželjela još mnogo uspješnih godina zajedničke suradnje. Zamjenica gradonačelnika iskoristila je i priliku da prisutnima zaželi mirne i sretne nadolazeće blagdane.