Notizie

14/12/2012

La mostra "Antun Motika e i disegnatori e grafici istriani" in via P. Kandler

U gradskoj galeriji Pula danas je otvorena izložba XI. izbora djela iz donacije Antun Motika. Uz Motiku, izložena su i djela četvero istarskih umjetnika koji su svojim djelovanjem obilježili umjetničku scenu sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća: Predraga Spasojevića, Vinka Šaine, Mladena Milotića i Hede Gà¤rtner.

Izložbu je svečano otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je istaknuo kako je izuzetno ponosan na rezultate koje postiže gradska inicijativa da se Kandlerova ulica pretvori u žarište umjetnosti u Puli. "Umjetničko oživljavanje Kandlerove i obnova Rive čine sastavnice vizje povratka Pule moru i života u starogradskoj jezgri", rekao je Miletić

Eros Čakić izrazio je zadovoljstvo potporom Grada u održavanju izložbi i otvaranju sve većeg broja izložbenih prostora za Zbirku Antun Motika po čitavom gradu. Čakić je ovom prigodom gradonačelniku poklonio kalendar za 2013. godinu s djelima najboljih istarskih umjetnika. Izložba ostaje otvorena za sve građane i posjetitelje do svibnja 2013.