Notizie

19/12/2012

Ricevimento ai S. Cuori in occasione delle prossime festività

Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih praznika istarski župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Pule Boris Miletić danas su na tradicionalnom blagdanskom prijemu u galerijsko-izložbenom prostoru Sv. Srca zahvalili svima na suradnji u godini koja je iza nas.

Na samome početku prijema minutom šutnje odana je počast bivšem labinskom gradonačelniku, zamjeniku istarskog župana i saborskom zastupniku Marinu Brkariću koji je danas preminuo nakon duge bolesti. Brojne okupljene pozdravio je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, koji se zahvalio svim djelatnicima u kulturi koji su 2012. godinu učinili posebnom.

Osvrćući se na godinu na izmaku, gradonačelnik Pule Boris Miletić kazao je kako je, unatoč recesijskim vremenima, puno toga dobroga učinjeno. Naveo je primjer izgradnje novog, modernog vrtića "Zvjezdice" u Šijani, započetu izgradnju obalnog kolektora na pulskoj Rivi te početak izgradnje stanova po modelu poticane stanogradnje u Šijani. "Zaista je puno toga dobroga napravljenog u Puli u 2012. godini, mislim da možemo biti zadovoljni onime što smo postigli. Hvala svima koji su doprinijeli da Pula danas bude ugodnije mjesto za život", kazao je Miletić. Govorivši pak o nadolazećoj 2013. godini, prvi čovjek grada rekao je kako je pred Pulom jedna velika razvojna šansa. "Grad Pula je danas demilitarizan grad, imamo resurse koje trebamo staviti u funkciju i vjerujem kako će biti razboritosti i mudrosti kako bi se postojeći problemi prevazišli", kazao je Miletić, podsjetivši i na brojne zahvale i priznanja koje je Pula dobila u 2012. godini, poput nagrade Udruženja obrtnika, nagrade za kreativnost i inovativnost te nagrade za ulaganja u informatizaciju.

"Uspješna privatizacija brodogradilišta Uljanik, sjajni rezultati u turizmu, iznimna kulturna scena kojom se ponosimo te uspjesi malih, srednjih i velikih istarskih podzeća nešto su što posebno valja istaknuti", kazao je istarski župan Ivan Jakovčić osvrući se na događaje koji su obilježili 2012. godinu u Istri. Jakovčić je naglasio kako se Istra nalazi pred završetkom cjelokupne plinofikacije te kako nas u 2013. godine očekuje početak izgradnje nove opće bolnice u Puli, za što se očekuju jamstva Vlade RH.

Na kraju prijema gradonačelnik i župan zahvalili su svima na iznimnoj suradnji u protekloj godini, izrazivši želju da nadolazeća 2013. bude još uspješnija.