Notizie

27/12/2012

Numerosi progetti, premi e riconoscimenti hanno distinto Pola nel 2012

Na tradicionalnom blagdanskom prijemu za predstavnike medija, koji se održao danas u prostorijama pulske Komunalne palače, gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio je prisutnima na uspješnoj suradnji u 2012., osvrnuvši se pritom na nekoliko događaja koji su, po njegovu mišljenju, obilježili proteklu godinu.

Gradonačelnik je istaknuo kako je, zahvaljujući velikom uloženom trudu i radu, godina donijela pozitivan saldo i poslovanje bez gubitaka unatoč financijskim izazovima s kojima se suočava hrvatsko gospodarstvo. "I u ovim smo recesijskim vremenima nastavili s ulaganjima u projekte od šire društvene dobrobiti", istaknuo je gradonačelnik, navodeći kao primjer novootvoreni vrtić Zvjezdice u Šijani, obnovu igrališta kod Doma braće Ribar, sanaciju Zagrebačke ulice, otvaranje prihvatilišta za beskućnike, početak izgradnje POS stanova u Šijani te naročito početak izgradnje obalnog kolektora na pulskoj rivi.

"Tritisućljetna Pula će izgradnjom kolektora na rivi konačno riješiti problem fekalne odvodnje i time otvoriti nove mogućnosti za budući razvoj grada", dodao je Miletić, koji je kao značajne projekte naveo i proširenje pulskog gradskog groblja Monte Giro te projekt plinofikacije grada kojim je ove godine u Puli postavljeno ukupno 23777 metara plinskih cijevi.

Uz infrastrukturne projekte, godinu na izmaku obilježio je i niz kulturnih i zabavnih događanja, a Miletić je podsjetio kako je bogat program donio i rekordnu turističku sezonu koja je nadmašila sva očekivanja. Pulska je Arena zabilježila rekordan broj gledatelja za vrijeme Festivala igranog filma, a zahvaljujući hokejaškom spektaklu Arena Ice Fever, slika Pule obišla je cijeli svijet.

"I ove se godine možemo pohvaliti velikim brojem nagrada i priznanja, što nas sve skupa raduje, ali i obvezuje", kazao je Miletić, navodeći kako je Pula ove godine zauzela treće mjesto u Hrvatskoj po transparentnosti javne uprave. Dodao je i kako je Pula prvi grad u Hrvatskoj koji je uveo sustav e-Računa i e-Uplatnica te kako je projekt e-Vrtići Puli donio posebnu nagradu za kreativnost i inovativnost. Osim toga, osnovne škole Veruda i Vidikovac su među četiri u Hrvatskoj koje su uvele e-dnevnik. "Posebno me veseli što smo napokon uspjeli dokazati ono što smo uvijek i tvrdili, a to je da Pula nije najskuplji grad u državi", kazao je Miletić.

Na kraju prijema Miletić je zahvalio svim građanima na strpljenju i razumijevanju zbog radova na pulskoj rivi i ostalim radovima u Puli te im je svima zaželio sretnu i uspješnu 2013. godinu.