Notizie

28/12/2012

La Città di Pola assegna 240 borse di studio

Grad Pula dodijelio je 240 stipendija za akademsku godinu 2012./2013., od čega su 42 stipendie dodijeljene studentima prve godine studija, a 198 stipendija višim godinama studija. Jedna je to od ukupno deset odluka koje je gradonačelnik Pule Boris Miletić donio u proteklom razdoblju te predstavio danas javnosti uz prisustvo gradskih pročelnika.

Ove je godine pristiglo 276 zamolbi za stipendije, od čega je, nakon što je u zakonski predviđenom roku za žalbe odobreno i petnaest od dvadeset podnesenih žalbi, odobreno ukupno 240 zahtjeva. Potpisivanje ugovora o stipendiji održat će se u četvrtak 3. siječnja 2013. godine u 10,00 sati u prostorijama Komunalne palače (Trg Forum 1) stoga se pozivaju svi studenti s liste da se odazovu pozivu.

Pravo na stipendiju ostvaruje se temeljem kriterija iz Pravilnika sustavom bodovanja, pri čemu jedan bod iznosi 20,00 kuna. Stipendiju su dobili svi studenti sa 16 i više bodova, što predstavlja proširenje bodovnog praga u odnosu na prošlu godinu, kad su stipendije dobili studenti sa 19 i više bodova, a svakom podnositelju zahtjeva za ostvarivanje prava na stipendiju dodijeljeni su bodovi prema uspjehu u obrazovanju i priznatim postignućima u predhodnoj godini.

Među ostalim aktima doneseni su i zaključci o raskidu Ugovora o koncesiji za obavljanje autotaksi djelatnosti na području grada Pule za pet koncesionara. Donesen je i zaključak o imenovanju predstavnika Grada Pula u Povjerenstvo za pripremu i provedbu javnih nadmetanja za Projekt zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području 2, čiji su nositelj Hrvatske vode, a riječ je o Sonji Gadžić, savjetnici za proračun i gospodarstvo u Upravnom odjelu za financije i opću upravu Grada Pula.

Odlukom o uklanjanju postolja i poprsja odobreno je privremeno uklanjanje postolja i poprsja s različitih lokacija u Puli za potrebe projekta uređenja memorijalnog prostora unutar Titovog parka.