Notizie

15/01/2013

Pola - per i Britannici destinazione ideale per trascorrere il fine settimana

Poznati londonski tjednik za ljubitelje putovanja TNT na svojoj je internetskoj stranici prošlog tjedna objavio članak u kojem promovira Pulu kao idealnu destinaciju za bijeg iz grada preko vikenda i u zimskim mjesecima. TNT se tako pridružio popularnom tabloidu The Sun, koji se nedavno također opsežno osvrnuo na privlačnost Pule i festivala Outlook. Tjednik koji se besplatno distribuira stanovnicima Velike Britanije, Australije i Novog Zelanda pozvao je preko 250 tisuća svojih čitatelja da kao vikend destinaciju odaberu upravo Pulu, "biser na obali Jadranskog mora".

Članak navodi kako je Pula poznata po tradiciji vinarstva i nevjerojatnim rimskim ruševinama, a naročito ističe bogatstvo povijesnih znamenitosti i lokalne hrane. Putnicima namjernicima savjetuje se da odmor započnu šetnjom po gradskoj tržnici te potom uživaju u svježe kupljenim namirnicama sjedeći na Giardinima, nakon čega slijedi posjet nezaobilaznoj pulskoj Areni. Čitateljima se preporučuje i kušanje lokalne hrvatske riblje kuhinje, posjet povijesnim znamenitostima, Dvojnim vratima i Areheološkom muzeju, a za kraj prvog dana i večera u lokalnoj pizzeriji te zabava u klubu Uljanik.

Sljedeći su dan na popisu Ulica Sergijevaca, Zlatna vrata i trg Portarata, na kojem se često izvode ulični performansi plesa i žongliranja, koje se isplati pogledati sjedeći na trgu i uživajući u zrakama sunca. Čitateljima se preporučuje i posjet Augustovu hramu, a obožavateljima arhitekture, piše TNT, imponirat će i crkva i samostan Svetog Franje, prekrasna građevina s ukrasima iz razdoblja gotike. Nakon još jednog u nizu od obilnih obroka u lokalnim restoranima, članak savjetuje opuštanje uz koktel u baru s pogledom na more i ples do ranih jutarnjih sati. Festival Outlook tako i mjesecima nakon njegova ovogodišnjeg izdanja generira interes svjetske javnosti za Pulu, a strateško opredjeljenje Grada za privlačenje kvalitetnih manifestacija pokazalo se kao jedan od najjačih alata za privlačenje novih turističkih posjeta.

Pula će britanskim turistima ove godine biti još i bliža jer pulska zračna luka osim već postojećih izravnih avionskih linija s Londonom, Birminghamom i Manchesterom, 2013. uvodi i izravne linije s Leedsom, Newcastleom i Glasgowom.