Notizie

15/01/2013

L"™associazione umanitaria "Naš san njihov osmijeh" continua il nobile lavoro umanitario

Humanitarna udruga "Naš san njihov osmijeh", dobitnik državne nagrade za humanitarni rad u 2012. godini, u sklopu netom završene dvomjesečne akcije prikupljanja namirnica za socijalno ugrožene obitelji "Jedna za druge" uspjela je prikupiti hrane i drugih potrepština za čak 92 obitelji na području Hrvatske!

Udruga već treću godinu za redom kroz razne inicijative pomaže raznim društvenim skupinama, a cilj je ovogodišnje bio prikupiti što veću količinu namirnica za socijalno ugrožene obitelji. Čak 85 volontera koji su radili nevjerojatnih 1742 sata u nepuna dva mjeseca, pomogli su prikupiti pet tona i 247 kg namirnica, 486,50 litara higijenskih sredstava, 143 kg praška za rublje, 485 komada toalet papira, sve zajedno 5.555 artikala u iznosu od 85.521,41 kuna. Također, prikupljeno je i 1.476 kg odjeće i obuće u ukupnom iznosu od 10.774, 80 kuna.

Među više od 130 donatora našao se i Grad Pula, koji je također prepoznao vrijednost ove hvalevrijedne inicijative. Udruga "Naš San Njihov Osmijeh" zahvaljuje svima koji su donirali potrebna sredstva, naročito trgovinama Puljanke, Kauflanda te Tržnici Pula u čijim su se prostorima prikupljale donacije, kao i Udruzi RAZVOJ koja je omogućila prikupljanje donacija na božićnom sajmu na Korzu.

2013. godinu humanitarci započinju akcijom naziva "˜Četiri Koraka"™, koja je jučer započela i kojom ovaj put pružaju potporu četirima udrugama koje se bore i brinu za dobrobit životinja. Akcija traje do kraja siječnja 2013, a svi zainteresirani će moći svojim donacijama pomoći radu Udruga "Ruka šapi" iz Pule, "HappyEnd" iz Pazina, "Snoopy" iz Pule te "Za šapu" iz Vukovara.