Notizie

05/02/2013

La costruzione della nuova rotatoria in Siana; fra breve una nuova regolazione del traffico

Nakon višemjesečnih intenzivnih priprema za izgradnju kružnog toka u Šijani, na točki koja je dosad bila jedna od najkritičnijih u Istarskoj županiji, u prostorijama pulske Komunalne palače danas je održan koordinacijski sastanak projektanata, izvođača radova i svih komunalnih poduzeća uključenih u izgradnju novog kružnog toka u Šijani.

Izgradnja ovog kružnog toka trebala bi biti završena do početka turističke sezone 2013., a u pitanju je složen posao koji će zahtijevati dobru koordinaciju svih uključenih strana, kao i razumijevanje i strpljenje svih sudionika u prometu.

Za vrijeme izvođenja radova bit će postavljena privremena regulacija prometa, a dio gradilišta bit će posve zatvoren za promet. Zbog toga je i izrađen projekt prometne regulacije za kojega je potrebno još ishodovati sve potrebne suglasnosti o čemu će građani biti na vrijeme obaviješteni.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Pule Damir Prhat izrazio je zadovoljstvo što je ovaj značajni projekt vrijedan 44,2 milijuna kuna, nakon višemjesečnih intenzivnih priprema, pred samim početkom realizacije.