Notizie

07/02/2013

La Città di Pola vince il premio per la comunicazione PRO.PR Vision City

Grad Pula ovogodišnji je dobitnik PRO.PR Vision City nagrade za sustavnost u upravljanju komunikacijama, koja se dodjeljuje u sklopu međunarodne konferencije PRO.PR. Konferencija svake godine okuplja svjetske i regionalne stručnjake iz područja komunikacija, a nagrada PRO.PR Vision City Award dodjeljuje se jednom od gradova u zemlji domaćinu PRO.PR konferencije u tekućoj godini. Pobjednički grad bira stručna komisija na temelju kriterija stvaranja dodatnog publiciteta, unutar i izvan granica države kroz kulturni, sportski ili gospodarski događaj, odnosno arhitektonskim obilježjem ili nekim drugim vrijednim obilježjem.

Nagrada PRO.PR Vision City dolazi nedugo nakon proglašenja Pule trećom najtraženijom hrvatskom destinacijom na najpoznatijoj internetskoj tražilici Google, za što u Gradu kažu da je rezultat brojnih prošlogodišnjih manifestacija zbog kojih se o Puli pronio glas po svijetu, poput hokeja u Areni te Outlook i Dimensions festivala. PRO.PR Vision City posljednje je u nizu priznanja koje je Grad Pula osvojio zbog otvorenosti prema suradnji i komunikaciji s članovima lokalne zajednice. Grad Pula prošle je godine zauzeo visoko treće mjesto među najtransparentnijim gradovima u Hrvatskoj prema istraživanju LOTUS (Lokalna, odgovorna i transparentna uprava i samouprava), koje zajednički provode GONG i Udruga gradova, a koje je za cilj imalo utvrditi trenutno stanje u područjima transparentnosti rada i otvorenosti prema građanima, suradnje s organizacijama civilnog društva te funkcioniranja mjesne samouprave. Prošle je godine Pula dobila i priznanje Mreže za razvoj i kreativnost za svoj trud u olakšavanju birokratskih procedura kroz proces informatizacije gradskih ustanova.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo ovim priznanjem te najavio kako će Grad Pula nastaviti sustavno unapređivati svoju komunikaciju, oslanjajući se na nove mogućnosti koje pruža tehnologija. "Upravo kvalitetna, dvosmjerna komunikacija od presudne je važnosti za razumijevanje potreba i želja naših građana, kao i za adekvatno informiranje o projektima koji utječu na kvalitetu njihova života. Meni su moji sugrađani uvijek na prvom mjestu, a otvorenost je jedan od naših prioriteta i jedini način za građenje odnosa povjerenja."

O pobjedniku je odlučila stručna komisija u sastavu: Helena Koščica (Press clipping Hrvatska), Alan Bahorić (TeneoPR, Hrvatska), Tatjana Novak (Press clipping Slovenija), Goran Stojanović (Media clipping Makedonija), Amela Odobašić (Regulatorna agencija za komunikacije BiH), Dragan Savić (MP Academy, Srbija) te Eleonora Albijanić (Elektroprivreda Crne Gore). Predstavnici Grada Pule nagradu će primiti 15. ožujka 2013. u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, u sklopu trodnevne PRO.PR konferencije.