Notizie

13/02/2013

Pubblicato il volantino sulla nuova regolazione del traffico

U sklopu pripremnih radova na projektu izgradnje novog kružnog toka u Šijani, Grad Pula započeo je danas s distribucijom informativnih letaka građanima Pule o novoj preregulaciji prometa. Ukupno će se podijeliti 20 tisuća primjeraka, a građanima će se letci dostaviti u poštanskim sandučićima.

Uz plan preregulacije prometa, građanima su predstavljene sve informacije vezane uz ovaj važni infrastrukturni projekt, koji će ubrzati prometovanje i olakšati pristup vozilima na glavnom cestovnom ulazu u Pulu, na točki koja je dosad bila jedna od najkritičnijih točaka državnih cesta u Istarskoj županiji.

Za vrijeme izvođenja radova na izgradnji kružnog toka bit će postavljena privremena regulacija prometa, zbog čega će se na dijelu područja obuhvaćenog radovima promet odvijati otežano, a dio gradilišta bit će posve zatvoren za promet. Radi što efikasnijeg prometovanja, građane će se usmjeravati na alternativne prometne pravce:



• unutar stambenog naselja Šijana promet će se preusmjeravati iz ulice 43. Istarske divizije na Mutvoransku i Vitasovićevu ulicu za lokalno stanovništvo, te iz smjera industrijske zone Šijana, gdje će se vozila će se usmjeravati prema "˜"™mostu"™"™ - ulazom u Pulu preko Trščanske ulice

• alternativni pravac za lokalno stanovništvo odvijat će se preko Labinske ulice i ulice Valica

• teretni promet usmjeravat će se sa istarskog Ipsilona u smjeru Medulinske ceste, odnosno na izlazu Vodnjan -JUG, te Vodnjanskom cestom preko Velog Vrh, državnom cestom D66 doći u industrijsku zonu, za što će biti postavljeni smjerokazi na istarskom Ipslionu



Vrijednost radova izgradnje kružnog toka iznosi 44,2 milijuna kuna, a završetak je planiran do početka turističke sezone 2013., kada će, zahvaljujući poboljšanoj prometnoj regulaciji, Pula moći svojim brojnim posjetiteljima ponuditi siguran ulaz u grad. Novim će se rotorom povećati i sigurnost sudionika u prometu.

U cilju još kvalitetnije komunikacije s građanima, Grad Pula uveo je i novu mogućnost informiranja o svim radovima na području grada. Naime, ukoliko žele primati kratke obavijesti o tijeku ovih i svih budućih radova na području Pule i određenog mjesnog odbora, pozivamo građane da nam dostave svoje ime i prezime, adresu, broj mobitela i e-mail na info@pula.hr.

I ovim putem Grad Pula zahvaljuje svojim sugrađanima na strpljenju i razumijevanju u razdoblju trajanja radova izgradnje rotora koji će, uz bok izgradnji obalnog kolektora na gradskoj rivi, doprinijeti razvoju Pule u modernu europsku turističku destinaciju.