Notizie

18/02/2013

Ospedale di Pola: donazione di un'incubatrice

U pulskoj Općoj bolnici održana je danas primopredaja inkubatora i prateće opreme za zbrinjavanje prijevremeno rođene djece koji su nabavljeni zahvaljujući donaciji Branimira Muidže, generalnog direktora HeidelbergCement grupe za Hrvatsku i BiH. Branimir Muidža je pulskoj Općoj bolnici donirao 100.000,00 kuna za nabavku a zbog ovoga nesebičnog čina krajem prošle godine uručena mu je Zlatna povelja za Humanista desetljeća zbog humanog i etičnog upravljanja ljudima, materijalnim i prirodnim resursima, te za humani i humanistički rad.

"Kao Puljanin, htio sam bolnici donirati nešto što je doista potrebno, a najmlađi su oni koji najviše trebaju našu pomoć. Stoga smo mi, kao odgovorna kompanija i ja kao njezin član na taj način odlučili pomoći", rekao je ovom prigodom Muidža objasnivši kako je, proučavajući tematiku, došao do podatka da se u Hrvatskoj pet do deset posto djece rodi prije vremena.

Primopredaji inkubatora za prijevremeno rođenu djecu prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je zahvalio sugrađaninu na nesebičnoj donaciji te izrazio zadovoljstvo što je bolnici doniran upravo inkubator, budući da je taj uređaj bio u planu nabavke za ovu godinu. Ravnatelj Opće bolnice Pula dr. Lems Jerin kazao je kako ovaj suvremeni uređaj predstavlja iskorak u skrbi za nedonoščad, stoga im itekako mnogo znači.

Inače, u pulskoj bolnici godišnje se rodi 1400 djece, a od toga njih 60-ak zbog prijevremenog rođenja ili ugroženog života mora provesti određeno vrijeme na njeziu inkubatoru.