Notizie

22/02/2013

Resi noti i nomi degli sportivi polesi di maggior successo nel 2012

Tradicionalna svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša Grada Pule, koju Savez sportova Grada Pule organizira svake godine, održana je danas u Domu hrvatskih branitelja.

Savez sportova Grada Pule proglasio je najbolje sportaše u osam kategorija. U kategoriji najperspektivnije sportašice izabrana je članica jedriličarskog kluba "Uljanik plovidba" Ana Sandrić dok je u muškoj konkurenciji izabran član plivačkog kluba "Pula" Bruno Blašković. Najbolja sportašica Pule u 2012. godine je Tea Miloš iz triatlon kluba "Pula", a najbolji sportaš je Marko Čalić, član boksačkog kluba "Pula". U ženskoj konkurenciji najboljih momčadi pobjedu su odnijele članice veslačkog kluba "Pula", dok je u muškoj slavio judo klub "Istarski borac". Mirjana Ružnjak iz biciklističkog kluba "Pula" najbolja je sportašica s invaliditetom, a član boćarskog kluba "Istrijana" Davor Komar najbolji sportaš.

Ovom prilikom dodijeljene su i godišnje nagrade za razvoj sporta, a njih su svojim neumornim radom zaslužili nastavnica tjelesnog odgoja Marija Janković te član veslačkog kluba "Istra Pula" Dragan Stanković te dugogodišnji sportski djelatnik Dario Koraca.

Prema riječima predsjednika Saveza Milana Seada Soldatića 2012. godina bila je godina izazova, ali i velikih sportskih uspjeha te podsjetio i na to da je u proteklog godini Savez sportova Grada Pule proslavio svoju 50. godišnjicu. "2012. bila je i Olimpijska godina u kojoj je naš sugrađanin, Damir Burić osvojio zlatnu medalju, dok se Puljanka Mikela Ristoski s olimpijade u Londonu vratila s brončanom medaljom", istaknuo je Soldatić dodavši kako rezultati brojnih sportaša vesele i ulijevaju nadu u sportsku budućnost.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Bruno Krajcar i plesni studio Art Dance.