Notizie

27/02/2013

Miletić: Il sistema di protezione civile applicato in Istria puಠservire da esempio agli altri

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. ožujka, danas su u pulskoj komunalnoj palači župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Boris Miletić održali tradicionalni prijem za predstavnike službi zaštite i spašavanja Istre.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac pohvalio je dosadašnji rad svih službi uključenih u civilnu zaštitu ističući kako su službe uoči turističke sezone već spremne.

Istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je kako na kraju svog trećeg mandata zahvalio je službama i njihovim djelatnicima na kvalitetnoj dugogodišnjoj suradnji. "Oni su, zajedno sa mnom, odgovorni za sigurnost u Istri. Svi koji dolaze u Istru imaju osjećaj sigurnosti, bez obzira na pojedinačne ekscese koji to ne mogu umanjiti. Svim službama civilne zaštite stoga čestitam na sjajno obavljenom poslu, oni su karike sigurnosti, a sigurna Istra pretpostavka je i za gospodarsku i socijalnu sigurnost", kazao je Jakovčić.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić dodao je kako Istra po mnogočemu prednjači u Hrvatskoj, pa tako i po ustrojenom sustavu civilne zaštite koji služi kao primjer drugima.