Notizie

05/03/2013

Parte della Riva fra breve aperta al traffico

U prostorijama pulske Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić održao je danas tradicionalni susret s novinarima u čijoj je nazočnosti podsjetio na najaktualnije i najvažnije gradske projekte trenutno u tijeku.

Miletić je kazao kako su nedavno konačno započeli radovi na izgradnji novog kružnog toka u Šijani koji će do početka turističke sezone olakšati pristup gradu. Iako je na samom početku bilo određenih poteškoća u prometovanju, situacija se postepeno normalizirala budući su okončani radovi na prelaganju električnih kablova u Labinskoj ulici. Gradonačelnik je još jednom zahvalio svim sudionicima u prometu na iskazanom strpljenju i razumijevanju.

Govoreći pak o izgradnji obalnog kolektora na rivi, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova, napomenuvši kako je već asfaltirana dionica od Karoline do križanja s Ulicom Sv. Ivana te kako se nakon polaganja vertikalne signalizacije očekuje puštanje dionice u promet. "Očekujemo kako će ova dionica olakšati prometovanje u samom središtu grada, a trebala bi biti otvorena najkasnije do kraja idućeg tjedna", kazao je Miletić.

Miletić je podsjetio i na nedavno okončano uređenje i proširenje gradskog groblja Monte Giro, napomenuvši kako je ovim projektom gradsko groblje na dvije lokacije prošireno za ukupno 5.562 kvadrata, čime je osiguran prostor za 1142 ukopa, a kod izvedbe se osobito vodilo računa o uređenju cijelog prostora.

"Nedavno su započeli radovi na revitalizaciji Mornaričkog parka, a u prvoj fazi radova rekonstruirat će se dvije fontane", kazao je Miletić i dodao da se radovi odvijaju u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule i Pula Herculaneom.

Pula se nedavno našla i na stranicama prestižnih inozemnih časopisa poput britanskog "The Suna i "TNT-a" te je gradonačelnik naglasio važnost turističke promocije pogotovo u ovo vrijeme održavanja turističkih sajmova.

Miletić je ne kraju druženje s novinarima razgovarao i o Danima kreativnosti i inovativnosti  koji će se u travnju ove godine održati u Puli  podsjetivši ih da su posvećeni  temama regionalnog razvoja, kreativnosti, inovacija i istraživanja kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova i ženama kao predvodnicama socijalnih inovacija.

Dvodnevna konferencija u Pulu će dovesti eminentne hrvatske i inozemne stručnjake, predstavnike državnih tijela, civilnog društva, privatnog sektora i gospodarstva, znanstvene i kulturne zajednice te kreativne industrije kako bi zajedničkim snagama pokrenuli drugačije, kreativne obrasce razmišljanja i djelovanja u svakodnevnom javnom i privatnom sektoru. Na prošlogodišnjim Danima kreativnosti i inovativnosti Gradu Puli dodijeljeno je priznanje za projekt e-vrtići, kojim je postupak upisa u dječje vrtiće postao posve transparentnim i jednostavnim.