Notizie

07/03/2013

Collaborazione SE " Giuseppina Martinuzzi" e DV-SI " Rin Tin Tin"

Suradnja između osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi i dječjeg vrtića "Rin Tin Tin" koje nastavu provode na talijanskom jeziku vrlo je bogata i njeguje se još od 2008. godine. Tako su učenici škole s nastavnicima i ravnateljicom, ugostili buduće školarce, sada polaznike SI-DV "Rin Tin Tin". Prijem je popraćen scenskim i glazbenim programom koji je, u prekrasnoj dvorani za tjelesni odgoj, zaključen zajedničkom igrom djece vrtića, učenika te nastavnica IV. razreda Loredane Franjul i Emanuele Delmonaco Sudulić, njihovih budućih učiteljica. Za tu su prigodu domaćini izradili darove za sve svoje goste, a nije nedostajalo ni slatkiša . Ravnateljica škole Susanna Cerlon, pozdravila je djecu, učitelje i izrazila nadu da im je boravak u školi bio veseo, bezbrižan i kreativan.

Nakon toga, uslijedio je zajednički obilazak školskih učionica, a najzanimljiviji bio je ulazak u razred i sjedanje po prvi puta u klupe . Učenica IV b razreda i bivša polaznica "Rin Tin Tina", Paola Šajina, podijelila je svoja iskustva s budućim školarcima te im je dala nekoliko važnih savjeta "U školu se mora dolaziti na vrijeme, najkasnije u 7.50. Morate imati sav pribor, olovke moraju biti našiljene i ne smije se dolaziti lakiranih noktiju. Osim toga, u školu se dolazi u udobnoj odjeći, a za tjelesni se odgoj treba imati bijelu majicu i posebne tenisice", kazala je Šajina. Mauro M. i Erik R, dječaci iz grupe Dupini, pokazali su svoje znanje matematike.

Odgajateljice su naglasile da su njihovi polaznici vrlo zreli i spremni za novi korak u životu - polazak u školu. Bio je ovo drugi sastanak, koji je zakazan nakon roditeljskog sastanka u veljači na temu "Kako pripremiti dijete za školu". Preostaje im još test vještina, kojeg provodi školski psiholog, zatim sastanak s roditeljima i djecom u školi i radionica za roditelje u cilju razvoja vještina koje bi predškolska djeca trebala njegovati.

DV Rin Tin Tin i dalje bilježi dobar odaziv i postotak upisa u OŠ" Giuseppina Martinuzzi", iza čega je puno zalaganja, rada i predanosti te kontinuirani profesionalni razvoj odgajateljica i izuzetna suradnja s OŠ "Giuseppina Martinuzzi".