Notizie

15/03/2013

Pola apre la mensa dei poveri

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas je na redovnoj konferenciji za medije izvijestio da je Grad Pula ustupio na korištenje, na rok od deset godina, poslovni prostor u Zagrebačkoj 1 Hrvatskom Crvenom križu, Gradskom društvu Crvenog križa Pula, s namjerom da se u njemu otvori gradska pučka kuhinja.  

Na konferenciji održanoj u svrhu izvještavanja o ukupno 25 akata donesenih u razdoblju od 01. do 14. ožujka ove godine, gradonačelnik je obrazložio kako Grad dodjelom prostora želi poboljšati stanje socijalno osjetljivih društvenih skupina.

Gradonačelnik bjasnio kako Grad nema uvjeta za samostalno pripremanje obroka, ali čini sve što je unutar njegovih ovlasti kako bi se takav vid socijalne pomoći organizirao u Puli.  Crveni križ zato predstavlja interes Pule na području zdravstva i socijalne skrbi, pa je tako i organizator smještaja u pulskom prihvatilištu.

Od ostalih akata, predstavljena je i Odluka o uporabi tvrđave "Fort Verudela", u Puli koja se daje na korištenje pulskom Aquariumu u svrhu uspostavljanja Morskog obrazovnog centra. Ovaj će centar u narednih deset godina promicati edukativno-ekološke sadržaje i programe, a time ujedno i promovirati razvoj novih turističkih sadržaja i ponuda u Gradu Puli, te obnovu i revitalizaciju fortifikacijskih sustava i građevina Grada Pule.

Donesen je i zaključak o organiziranjuakcije "Cvijet gradu 2013.", već tradicionalnom edukativnom programu promocije svijesti o okolišu kojim seobilježava Dan planeta Zemlje.

Zaključkom je potvrđen i Program ljetnih glazbeno-scenskih programa u Amfiteatru za 2013. Godinu, koji uključuje vrhunska imena domaće i strane glazbene scene. Između ostalih, koncerte će ovog ljeta u Areni održati svjetska violončelo atrakcija 2CELLOS, Josipa Lisac i Massimo Savić, a među inozemnim imenima našli su se i Leonard Cohen, Zaz te Vaya Con Dios. Pri kraju ljeta, 28.kolovoza u pulskom amfiteatru održat će se i veliko otvaranje festivala elektronske glazbe Outlook.