Notizie

18/03/2013

L'Amministrazione portuale polese ha bonificato il molo a Bunarina

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od srpnja 2012. godine sportska lučica Bunarina dodijeljena je na upravljanje pulskoj Lučkoj upravi koja od tada vodi brigu o održavanju, upravljanju, zaštiti i unapređenju pomorskog dobra. U cilju revitalizacije i očuvanja prostora, pulska Lučka uprava nedavno je okončala obnovu 100tinjak metara dugog mola kojega u najvećoj mjeri koriste ribari u obavljanju njihove djelatnosti.

"Bunarina je našim dolaskom zatečena u relativno lošem stanju, stoga smo odmah odlučili nešto poboljšati i pristupili smo sanaciji mola te vjerujemo kako na ovome nećemo stati jer nam je želja Bunarini ponovno podariti stari sjaj", kazao je ravnatelj pulske Lučke uprave Donald De Gravisi prilikom domjenka kojega su sami ribari odlučili organizirati u znak zahvalnosti.

Inače, pulska Lučka uprava autorizirana je za naplaćivanje naknade za vez plovila, a budući da iznos pristojbe za vez i naknade ne smije biti veći od najvišeg iznosa pristojbe i naknade na lučkom području kojim upravlja Lučka uprava Pula, građane koji na sportskom dijelu luke imaju plovila, godišnji vez stoji znatno jeftinije nego sada, odnosno najviše tisuću kuna.