Notizie

22/03/2013

L"™anno di record 2012, il miglior anno per il turismo polese negli ultimi 20 anni

Prošlogodišnja turistička sezona Puli je donijela rekordan broj turista, a gradskoj Turističkoj zajednici priljev od čak 7,1 milijuna kuna, istaknuto je na jučerašnjoj  skupštini Turističke zajednice Grada Pule. Direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je kako je 2012. po svim pokazateljima nadmašila prethodnu godinu, zabilježivši rekordne brojke i porast od četiri posto dolazaka turista i devet posto više noćenja u odnosu na 2011. godinu. Pulu je u 2012. posjetilo 248 tisuća turista koji su ostvarili ukupno 1,4 milijuna noćenja. U rekordnoj godini pulska turistička zajednica je uprihodila je 7,1 milijuna kuna, a Pula se pokazala omiljenom destinacijom njemačkih gostiju, koji bilježe porast u dolascima od čak sedamnaest posto.

Brojne akcije i manifestacije, kojih u Puli ima više od 150 i koje se održavaju uz potporu Turističke zajednice, jedan su od razloga posjete velikog broja turista. Najpoznatiji među njima svakako su festivali Outlook, Dimensions te sportski spektakl Arena Ice Fever koji su pomogli promociji Pule u svjetskim medijima, pri čemu je samo prošle godine prihod od Outlooka i Dimensionsa iznosio 85 milijuna kuna.

Predsjednik Skupštine gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, kao i priznanjem koje je Hrvatska turistička zajednica odala Puli za promoviranje i spajanje s tradicijom, a istaknuo je kako je Pula, zahvaljujući brojnim događanjima svjetske prepoznatljivosti i kvalitete, postala treća najtraženija hrvatska destinacija na internetskoj tražilici Google.

Na održanoj skupštini usvojen je i Izvještaj Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad aktivnostima i financijskom poslovanju Turističke zajednice Pule za 2012. godinu te Izvještaj Hrvatske turističke zajednice o nadzoru poslovanja za 2011. godinu.