Notizie

29/03/2013

Il codice QR vi fa conoscere Pola

Danas su na trgu Portarata predstavljene "Info pločice sa QR kodom", nastale u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule i Arheološkim muzejom Istre.

Direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj kazala je kako je TZ financirao sofware, dok je Arheološki bio zadužen za tekstove, fotografije, tisak i samo postavljanje pločica. Ujedno se i zahvalila Gradu Puli na susretljivosti i brzini prilikom sređivanja imovinsko - pravnih odnosa.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo istaknuo je kako je postavljeno već devet pločica od ukupno 28 koje se za sad planiraju postaviti.

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom projektu dodavši pritom kako ovaj projekt daje poseban doprinos turističkoj ponudi Pule te kako grad radi i na uspostavljanju dodatnih wi-fi zona.

Na kraju je direktorica TZ-a demonstrirala kako se putem besplatne aplikacije, pametnih telefona i QR koda sa ploćice lako dolazi do informacija o željenom spomeniku. Informacije su dostupne na četiri jezika, i to hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom.