Notizie

04/04/2013

A breve la nuova lista prioritaria per gli alloggi dati in affitto dalla ittà

Gradonačelnik Boris Miletić donio je Odluku o objavi poziva za podnošenje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Pule, istaknuto je na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj povodom predstavljanja 29 akata gradonačelnika donesenih u razdoblju od 15. ožujka do 03. travnja 2013. godine. Poziv će biti objavljen u Glasu Istre, na web stranici www.pula.hr i oglasnoj ploči Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Gradonačelnik je obrazložio kako sadašnja Lista prvenstva za davanje stanova u najam za razdoblje od 2009. do 2013. godine vrijedi do 21. kolovoza, zbog čega je pokrenut postupak utvrđivanja nove Liste prvenstva za iduće razdoblje od četiri godine. Zahtjev građani mogu podnijeti osobno u Pisarnici Grada Pule ili poštom na adresu Grada Pule s naznakom na Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu u roku od 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u sredstvima javnog priopćavanja. Lista prvenstva za davanje stanova u najam određuje se po strogo propisanim uvjetima i mjerilima: dužini prebivališta na području Grada, godinama radnog staža, broju članova obiteljskog domaćinstva podnositelja zahtjeva, broja djece na redovnom školovanju, godina život, zdravstvenog stanja (prema invalidnosti i zdravstvenom stanju podnositelja zahtjeva i članova domaćinstva) te socijalnog stanja (samohrani roditelj i pomoć za uzdržavanje).

Donesena je i odluka o prihvatu ponuda i sklapanju Ugovora o zakupu 11 poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule na temelju javnog natječaja, kao rješenje o produženom radnom vremenu od mjeseca travnja do rujna ugostiteljskog objekta  Caffe bar-restoran "Mozart" radi održavanja maturalnih zabava i svadbenih večeri.

Doneseno je i Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za veljaču 2013. godine. Sredstva su isplaćena Udruzi Hrabro dijete koja je organizirala humanitarnu akciju Nora Fora - Strašni lav, Udruzi žena grada Pule i Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule. Grad Pula je sufinancirao aukciju slika djece s cerebralnom paralizom Udruge cerebralne paralize Istarske županije te je istoj donirao dodatna sredstava za daljnji rad radionice slikarstva.  Među ostalima, Grad je financijski potpomogao Savezu sportova Grada Pule, Biciklističkom klubu "Loborika-Favorit" Team i Boćarskom klubu osoba s invaliditetom Istarske županije "Istrijana" Pula za provođenje sportskih aktivnosti.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 15. ožujka do 03. travnja 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.