Notizie

08/04/2013

L'ambasciatrice della Macedonia in visita a Pola

Gradonačelnik Pule Boris Miletić sastao se danas u Komunalnoj palači u Puli s Veleposlanicom Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj Daniele Karagjozoske. U razgovoru s veleposlanicom gradonačelnik Miletić pohvalio je rad makedonske nacionalne manjine u Puli, koja je jedna od devet udruga nacionalnih manjina koje djeluju na ovom području. Miletić je iskoristio posjet makedonske veleposlanice kako bi porazgovarao o poboljšanju gospodarske suradnje i turističkih veza između dvaju zemalja, pohvalivši pritom i iznimno kvalitetne makedonske prehrambene proizvode, a veleposlanicu je i upoznao sa specifičnostima i poviješću Grada Pule te najzanimljivijim gradskim projektima.

Daniela Karagjozoska je kazala kako se veseli daljnjoj prijateljskoj suradnji između Grada Pule i Republike Makedonije, naglasivši kako Hrvatska svojim iskustvom pomaže Makedoniji na putu ka Europskoj Uniji i NATO-u. Veleposlanica je iskoristila ovu prigodu kako bi predstavila običaje i ekonomsku situaciju Makedonije i želju za što većom ekonomskom suradnjom dviju zemalja, kako u području turizma, tako i u području uvoza i  izvoza.

Prijemu su nazočili i načelnik Uprave Istarske županije, predstavnici Hrvatske gospodarske komore - županijske komore Pula i predstavnici strukovnih grupa županijske komore.