Notizie

19/04/2013

Celebrazione della Giornata del pianeta Terra nel bosco Sijana

Ove nedjelje, 21. travnja 2013. godine u sklopu "Proljeća u Šijanskoj šumi" obilježiti će se "Dan planeta Zemlje". Program će biti posvećen očuvanju i zaštiti prirode naše planete Zemlje.

U jutarnjem terminu će članovi kluba rekreativaca u prirodi Pula krenuti sa svojim uobičajenim ritmom i propješačiti stazu "Orhideja".

U poslijepodnevnim satima program će započeti u 15,00 sati. Dok će u poslijepodnevnim satima program započeti prezentacijom raketnog modelarstva članova Zajednice tehničke kulture. Oni će posjetiteljima prikazati kako i na koji način lete rakete. I ove nedjelje će vrijedni Birikinini animatori kroz igru i kreativne radionice upoznati najmlađe sa tri važna zemaljska elementa koja nas okružuju, a to su voda, zrak i zemlja, s ciljem ekološko osvješćivanje djece i odraslih. Mali posjetitelji će moći sudjelovati i u predstavi. Astronomsko društvo "Istra" Pula - zvjezdarnica Monte Zaro počastiti će prisutne sa demonstracijom sigurnih opažanja Sunca i njegovih pomrčina i samim promatranjem Sunca.

U slučaju lošeg vremena program se odgađa.

Raspored događanja pogledajte ovdje.