Notizie

22/04/2013

Nell'ambito della Giornata del pianeta Terra avviata l'iniziativa "Un fiore alla città 2013"

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja) i ove je godine organizirana već tradicionalna akcija "Cvijet Gradu", edukativni program o promociji svijesti o okolišu. U okviru akcije, u Flanatičkoj ulici, u periodu od 22 - 24. travnja, od 8 - 18 sati odvijat će se akcijska prodaja cvijeća po promotivnim cijenama. Cijena sadnica ljetnica iznosit će 2,5 kn, dok će se viseći đirani prodavati po cijeni od 5,00 kuna po sadnici.

Kako bi se osigurale akcijske cijene, odnosno 50 do 70 % niže cijene ljetnica u odnosu na tržišne, a time i dao poticaj građanima za uređenje balkona, vrtova i okoliša, Grad Pula sufinancira izlagače - registrirane priozvođače cvijeća, s iznosom od 2.500,00 kuna. Osim promotivnih cijena ljetnica, u ponudi će biti i velik izbor ostalog ukrasnog bilja.

U okviru edukativnog programa, Upravni odjel za prostorno uređenje, Odsjek za zaštitu okoliša, u Mjesnim odborima je organizirao predavanja na temu uređenja okućnica. Za svaki mjesni odbor osigurano je 1.000,00 kuna za nabavu biljnog materijala, a sredstva će se koristiti ovisno o programu pojedinog mjesnog odbora.