Notizie

29/04/2013

Il sindaco Miletić ha consegnato l'attrezzatura per le immersioni al Centro per le attività subacquee

Gradonačelnik Boris Miletić jučer je na Mornaru uručio opremu za pružanje prve pomoći kisikom u ronilačkim nezgodama Centru za podvodne aktivnosti Pula. Nakon uručene donacije, gradonačelnik Miletić je kazao kako je Grad prepoznao potrebu kluba za opremom te odmah osigurao komplet prve pomoći. Gradonačelnik je također obećao organizirati veliku proslavu za dvije godine povodom 50-te godišnjice djelovanja kluba.

Predsjednik CPA-a Željko Košara, zahvalivši se na donaciji, istaknuo je kako će oprema klubu dobro doći jer su je prema propisima obvezni imati, ali kako se ipak nada da neće biti potrebe za njezinim korištenjem. Košara je također naglasio kako klub uspješno djeluje već 48 godina i broji oko stotinjak članova od kojih veliki dio otpada na mlađu populaciju. U svom obraćanju osvrnuo se i na suradnju Centra s Gradom Buzetom, istaknuvši kako od održavanja cijevi i bunara Istarskom vodovodu ostvaruju značajne prihode.

Gradonačelnik Buzeta Valter Flego istaknuo je kako uspješna suradnja Centra i grada Buzeta traje već neko vrijeme na obostrano zadovoljstvo te kako Buzetu puno znače usluge Centra za podvodne aktivnosti, obećavši da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti. Gradonačelnik Flego također je naglasio i kako ga naročito veseli što vidi i puno mladih ljudi u klubu.

Svečanosti povodom uručenja donacije prisustvovali su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan, pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina, Anton Pletikos, glavni tajnik Zajednice tehničke kulture Pula, te ostali članovi i simpatizeri kluba.