Notizie

02/05/2013

Premiati i migliori informatici e matematici della scuole elementari polesi

Danas je u Gradskoj vijećnici pulske Komunalne palače održana dodjela nagrada osnovnim školama u Puli za plasman u gradskim natječajima na temu "Pula moj grad-pogled u EU" te "Pula viđena okom matematike". Gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju te pohvalio njihov trud i rad, zaželjevši im uspješan završetak školske godine. "Pula je vaš grad i iznimno smo ponosni što živite baš u Puli", kazao je Miletić na kraju svojeg obraćanja, napomenuvši kako je i sam ljubitelj matematike.

Za najbolji informatički rad konkuriralo je 279 radova iz osnovnih škola, među kojima je odabrano deset najboljih radova u ukupno četiri kategorije: digitalni crtež, prezentacije i film, animacije i strip.

U kategoriji "Digitalni crtež" prvo mjesto osvojila je Mia Petrinčić (OŠ Stoja), drugo mjesto Suzana Lovrić (OŠ Tone Peruško) i 3. mjesto Ena Huremović (OŠ Stoja).

U kategoriji "Prezentacije i film" prvo mjesto pripalo je Andriji Žufiću (OŠ Veli Vrh), drugo mjesto osvojila je Andrea Lovrinčić (OŠ Vidikovac), a treće mjesto pripalo je Mariu Tomašiću (OŠ Tone Peruško).

U kategoriji "Animacije" prvu nagradu osvojila je Katja Siard (OŠ Vidikovac), drugo mjesto Mihaela Katačić (TOŠ Giuseppina Martinuzzi), a treće mjesto pripalo je Anji Kuzmić (OŠ Stoja).

U kategoriji "Strip" je nagrađeno i pohvaljeno svih 11 pristiglih radova.

Nagrađenim učenicima prigodne nagrade i darove dodijelio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, koji je kazao da sretan što ima toliko puno pametnih i mladih Puležana.

"Pula+" projekt započet je 2009. godine u sklopu matematičkog festivala, a njegovi su se sudionici priključili i obilježavanju Dana grada Pule. Od ukupno 17 osnovnoškolskih radova koji su se prijavili na "Pula+" projekt, odabrana su i nagrađena najbolja tri.

Prvu nagradu su odnijeli učenici OŠ Kaštanjer za rad "Je li Pula zelen grad". Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ Tone Peruško za rad "Parkovi prirode", dok su se na trećem mjestu našli prvašići iz OŠ Veli Vrh s radom "Tvrđava Punta Christo".