Notizie

02/05/2013

Il concerto dei Gustafi in dono ai cittadini in occasione della Giornata della città

Danas je u Komunalnoj palači gradonačelnik Boris Miletić primio bend Gustafe povodom koncerta koji će se održati povodom Dana grada u subotu, 04. svibnja 2013. godine s početkom u 20.30 sati u Istarskom narodnom kazalištu. Pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako je koncert Gustafa "Long 33 play" poklon građanima povodom Dana Grada Pule i Dana oslobođenja, a ujedno je i zahvalio i zahvalio članovima benda što su kroz svoje nastupe promovirali Istru i izvan samog poluotoka te im je zaželio još puno dobre glazbe.

Gustafi ovim koncertom slave i svoju 33. obljetnicu djelovanja i osnutka. Jedan od osnivača benda, Edi Maružin najavio je drugačiji program, podijeljen u četiri zanimljiva dijela: Gustafi Unplugged, Gustafi kroz stoljeća, Tomislav Goluban te Gustafi Štala, koja je najavljena za sam kraj. Maružin kao predstavnik benda poklonio je gradonačelniku opus od 11 ploča i 10 CD-a njihova dugogodišnjeg rada te kazao kako bi se najpoznatija pjesma "Brkica" trebala proglasiti novom istarskom himnom. Kazao je ujedno i kako je danas puno lakše snimit album, ali i puno teže se sa istim probiti na sceni zbog velikog broja izvođača.

Miletić je ujedno i iskoristio priliku da sve građane pozove na Pulsku gitarijadu koja se od danas održava na Portarati s početkom u 20.00 sati. "Pokušavamo mladima dati malo prostora da pokažu svoje umijeće", kazao je gradonačelnik. Na gitarijadi će nastupiti deset bendova, a svaki bend će imati pola sata za nastup koji će se pomno ocjenjivati. Nastupit će Limunova Pita, Metaxa, Anger, Soundcheek, Hombe, Moć rasute pažnje i Varim k"™o stoka iz Pule, Light Lighters iz Pazina, Vervet iz Novigrada te Another Decade iz Labina. Pobjednik Gitarijade osvaja nastup na Hrvatskom glazbenom festivalu u Zaboku, te će mu pripasti i statua Gitarijade.

Maružin se s nostalgijom prisjetio i svoje prve gitarijade od koje su prošle 32 godine, kazavši kako su tada Gustafi i njegovi dobri duhovi osvojili četvrto mjesto.

Kao gosti druge večeri nastupit će prošlogodišnji pobjednici Udav i pobjednici trećeg Festivala labinskih bendova Holivud ribe.