Notizie

04/05/2013

Presentati i progetti DIVA e Youth Adrinet

U prostorijama "Dnevnog boravka" u CGU Karlo Rojc jučer je održano predstavljanje dvaju projekata financiranih iz pretpristupnog programa IPA u kojima Grad Pula sudjeluje kao partner. Riječ je o projektu sanacije divljih odlagališta DIVA te o projektu kreiranja modela upravljanja politikom za mlade Youth Adrinet. Predstavljanje je organizirano u sklopu obilježavanja tjedna Europske unije koje organizira Odsjek za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Grada Pule.

Uz pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erika Lukšića i voditeljicu Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Kristinu Fedel Timovski, navedene projekte predstavili su Lorena Dropulić, savjetnica za zaštitu okoliša i Marko Percan, stručni suradnik za međunarodne projekte.

Predstavljanju su nazočili i učenici pulske Gimnazije pod mentorstvom profesorice Tanje Černeke za koje je nakon prezentacije organizirana radionica o Europskoj uniji na kojoj su učenici s predstavnicima Grada podijelili svoje stavove, mišljenja i očekivanja od skorog ulaska Hrvatske u uniju.

Nakon radionice, svim sudionicima podijeljene su promotivne brošure projekta Youth Adrinet te majice s logom projekta DIVA.