Notizie

06/05/2013

Confermata l'amicizia tra Pola e Sarajevo

Sporazum o bratimljenju Grada Sarajeva i Grada Pule potpisan je jučer u Komunalnoj palači. Naime, nakon što je sporazum o bratimljenju prošle godine već potpisan u Sarajevu, u Puli se još jednom željelo potvrditi prijateljstvo dvaju gradova.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić je kazao kako mu je čast što se mostovi prijateljstva produbljuju, naglasivši kako Pulu i Sarajevo veže puno sličnosti, multikulturalnost, multietničnost, kao i činjenica da se oba grada ponose svojim filmskim festivalima, nadaleko poznatim Sarajevo film festivalom i Pulskim filmskim festivalom, koji ove godine slavi 60.-tu obljetnicu. Gradonačelnik Miletić istaknuo je i kako je Pula grad visoke tolerancije i otvorenosti prema drugim kulturama.

"Ovo je samo formaliziranje prijateljstva dvaju gradova radi unaprjeđenja odnosa", rekao je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić na početku svojeg govora. Zahvalivši se na gostoprimstvu gradonačelnik Komšić također je napomenuo da se njegovi sugrađani u Puli osjećaju kao kod kuće, te da su jako dobro prihvaćeni u ovoj sredini.

Prema Sporazumu, gradovi će se zalagati za daljnje jačanje prijateljstva i unapređenje međusobne suradnje na svim područjima od interesa za građane Sarajeva i Pule.