Notizie

07/05/2013

Pola vista attraverso l'obiettivo dei giovani fotografi

Povodom proglašavanja pobjednika Foto dana mladih 2013. godine, Sanela Omanović, iz organizacije Festivala igranog filma u Puli i Filip Trezner, voditelj Foto dana mladih, objavili su zajedničku suradnju na ovogodišnjem jubilarnom 60. festivalu igranog filma u Puli. Riječ je o Natječaju za mlade fotografe koji će biti  otvoren od 20. svibnja do 7. lipnja na internetskim stranicama Foto dana i Pula Film Festivala, a namijenjen je mladima iz cijele Hrvatske u dobi od 16 do 20 godina koji će tematski zabilježiti Pulu - grad filma.

Prijavljene autorske radove mladih fotografa s iskustvom ili početnike Ocjenjivački žiri će pomno ocijeniti i nakon selekcije izabrati 20 polaznika koji će sudjelovati na 60. festivaluu razdoblju od 20. do 23. srpnja ove godine. Najbolji rad će se naravno i nagraditi.

Kotizacija za polaznike iznosi 300 kn a uključuje tri noćenja u hostelu, prehranu te ulaz na sve festivalske programe.

Festival igranog filma u Puli nudi raznovrstan izbor filmskih i ne-filmskih programa. Uz glavne filmske programe - Nacionalni i Međunarodni, godinama su ustaljeni i dobro prihvaćeni popratni programi kao radionice za djecu (dječji program Pulica), izložbe, natječaj za amaterski film, radionica stvaranja filma, glazbeno - zabavni programi te ove godine i foto novitet kako bi obogatili popratni program navela je Sanela Omanović. Trezner je napomenuo da je jedan od glavnih ciljeva okupiti mlade fotografe i fotografkinje,  te im pružiti priliku da pokažu što mogu i znaju, istaknu svoje talente i da za to dobiju priznanje svojih vršnjaka i vršnjakinja, ali i stručnjaka.