Notizie

08/05/2013

Miletić si è congratulato con i campioni nazionali di pallacanestro

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama pulske Komunalne palače pobjednike košarkaše osnovne škole Šijana koji su na nedavnoj završnici državnog prvenstva školskih sportskih društava održanoj u Poreču osvojili prvo mjesto i zaslužili titulu prvaka Hrvatske.

Čestitavši učenicima na značajnom uspjehu, Miletić je kazao kako njihov primjer može biti motiv i ostalim učenicima da se bave sportom. "Rezultati dolaze isključivo upornim radom i ukoliko nešto zaista radite s ljubavlju i srcem, uspjeh neće nedostajati", istaknuo je Miletić.

Momčad od 12 članova vodio je profesor Mirko Juričić, koji je o ekipi kazao kako se radi o izvrsnim dečkima i odličnim učenicima. Profesor Juričić uskoro odlazi u zasluženu mirovinu, stoga mu je, u znak zahvale na svemu što je tijekom svoje učiteljske karijere učinio za dobrobit brojnih generacija, pulski gradonačelnik uručio zlatni Grb Grada Pule.

Ravnateljica škole Alma Tomljanović nije krila zadovoljstvo što su upravo učenici njene škole postali prvaci države te im je zaželjela puno uspjeha u nastavku obrazovanja. U ime Istarske županije mladim je sportašima čestitao i pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina, koji je kazao kako uz ovakve sportaše nema bojazni za sportsku budućnost grada i županije.

Na kraju, pulski je gradonačelnik otkrio kako će za trud i uspjeh košarkaška momčad OŠ Šijana dobiti novi komplet dresova.