Notizie

14/05/2013

Festa di fine anno per tutti i maturandi

Program koji se za sve maturante organizira povodom kraja školske godine predstavljen je danas na konferenciji za novinare održanoj u Komunalnoj palači. Zajednička proslava započinje u petak, 17. svibnja 2013. godine s početkom u 11.30 sati na igralištu Gimnazije nastupom benda The Night Express.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pohvalio je i podržao inicijativu maturanata da se pri završetku školske godine okupe na jednom mjestu te veselo, odgovorno i dostojanstveno proslave svoj zadnji dan škole. "Grad Pula pružio je pomoć pri financiranju benda",  kazao je Miletić te nadodao da svim maturantima želi puno uspjeha pri okončavanju srednje škole te upisima na fakultete i zapošljavanju.  Miletić je također uputio apel svim maturantima da ukoliko imaju potrebu taj dan kupiti brašno da isto daruju humanitarnim udrugama. Veleprodaja Grga T.P. je za tu prigodu maturantima donirala 1000 boca vode od 0,5 litre.

Pomoćnica pročelnika  upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci  istaknula je kako  je Grad uvidio potrebu  za pojačanom participacijom djece te je tim povodom osmišljeno i Dječje gradsko vijeće.

Koordinatorica Tanja Černeka  brine se  o komunikaciji između učenika, grada i benda kako bi se ova inicijativa za organiziranje proslave zadnjeg dana škole za maturante uspješno realizirala. "Cilj je objedinili maturante, usmjeriti ih i dati im podršku", kazala je Černeka.  

Samu ideju programa za maturante inicirali su učenici Gimnazije Pula i Tehničke škole Pula. Kao predstavnici učenika prisutnima su se obratili Toni Modrušan i Ugo Korani koji su kazali da ideja postoji već dugo po uzoru na druge veće gradove u Hrvatskoj. Zahvalili su se na ukazanom povjerenju te se nadaju da će i buduće generacije maturanata moči uživati u ovakvim događanjima.

Lighthouse Music Club je također za sve maturante pripremio Maturalac party i to 24. svibnja s početkom u 22.00 sata na kojemu će po izboru maturanata nastupiti Jole. Irina Basara, LMC project & PR manager je kazala kako je LMC osluškujući mlađu generaciju odlučio organizirati njima u čast party te tim povodom okupiti maturante cijele Istre na jednom mjestu. Ujedno je izrazila želju da ovaj projekt postrane tradicionalan način slavljenja zadnjeg dana škole. Naglasila je da će se za maturante organizirati besplatan prijevoz. Svi zainteresirani maturanti se mogu prijaviti preko društvenih mreža i na mail adresu maturanti@lighthouseclub.comi time ostvariti pravo na besplatan ulaz. "Maturalac party" je organiziran pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Pule, Grada Vodnjana i Grada Poreča.