Notizie

23/05/2013

"Parchi e scuole dell"™infanzia" presso il Parco della Marina

U Mornaričkom parku će se uz izložbu, predstavu ples u petak, 24. svibnja 2013. godine održati obilježavanje Dana parkova pod nazivom "Parkići i vrtići", a sve u sklopu obilježavanja Europskog dana parkova. Manifestacija započinje u 10 sati, a za tu prigodu će biti izloženi dječji kreativni radovi i nastup udruge Birikina sa predstavom "Pet elemenata".

Direktorica TZ Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj je pozvala roditelje i djedove i bake da s djecom poprate predstavu koja će trajati oko sat vremena, a koja će u slučaju kiše biti odgođena za prvi sunčani dan. "Već nekoliko godina obilježavamo Europski dan parkova, mislimo da imamo lijepe parkove koji su bogati kako biljnim vrstama, tako i povijesnom vrijednošću, kao što je i naš Mornarički park čiji 150 rođendan slavimo ove godine. Upravo zato i radimo ovu manifestaciju u suradnji s Gradom Pula, Herculaneom i privatnim vrtićima.

Vezano uz strategiju uređenja Mornaričkog parka, Cinkopan Korotaj je pojasnila da će prema GUP-u on dobiti svoj nekadašnji izgled. "Izrađuju se dvije fontane na mjestima gdje su nekada bile, izraditi će se staze, posađene su i prikladne biljne vrste, u planu je i nova javna rasvjeta, te mali plato za nastupe, a možda se u park vrati i nekadašnji spomenik", kazala je Cinkopan Korotaj i dodala da TZ Pule u suradnji s Gradom radi na uređenju i svih ostalih parkova koji će na taj način dobiti novi sjaj.

Zamjenica pročelnika UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elena Puh Belci je istaknula da će Grad i dalje pratiti programe vrtića kako bi utjecao na poboljšanje njihovog rada, te zadržao status "Grad prijatelj djece".