Notizie

06/06/2013

Iscrizioni alle scuole dell'infanzia per l'anno pedagogico 2013/2014

Predavanje zahtjeva za upise u dječje vrtiće u Puli započelo je danas, a rok za njihovu predaju je 21. lipnja. Na konferenciji za novinare pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić i pomoćnica pročelnika Elena Puh Belci predstavili su obvezne upute za upis djece u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2013./2014.

Puh Belci je kazala kako se povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće sastoji od 5 članova, a imenuje se na godinu dana. Grad Pula je nositelj jedinstvenih upisa koji su transparentni, javni i objedinjeni. Osnovni uvjeta upisa prema riječima Puh Belci ostaju nepromijenjeni, a to su prebivalište djece i roditelja na području grada Pule i da prema kriterijima ostvare pravo na 10 bodova, što u pravilu znači da su oba roditelja zaposlena. Kod popunjavanja obrasca "Zahtjeva za upis u dječje vrtiće" potrebno je upisati točan OIB, jer su zbog umreženosti grada s MUP-om podaci o prebivalištu odmah vidljivi, te se time štedi vrijeme i novac roditelja. 

Uz popunjeni i potpisani zahtjev za upis potrebno je još dostaviti i ostatak dolje navedene dokumentacije:

1.      Preslika Izvatka iz matice rođenih za dijete (neovisno o datumu izdavanja)

2.      Potvrde, uvjerenja, rješenja o ostvarivanju bodova (potvrda o zaposlenju oba roditelja, rješenje žrtva i invalida Domovinskog rata, rješenje dječjeg doplatka, uvjerenje o statusu redovnog studenta i/ili učenika, pravomoćna odluka suda o razvodu braka ili pravomoćno rješenje suda o povjeri djeteta na odgoj i čuvanje ili potvrda suda da su postupci razvoda braka i povjere na čuvanje u tijeku, rješenje centra za socijalnu skrb o udomiteljstvu i pomoći za uzdržavanje, potvrda nadležnih ustanova o kategorizaciji djeteta s teškoćama u razvoju, izjava o broju članova domaćinstva za obitelji s troje ili više djece Ureda državne uprave, Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, Splitska 14, Potvrdu predškolske ustanove da je brat/sestra već upisan u traženu ustanovu (potražiti u dječjem vrtiću). Potvrde ne smiju biti starije od 3 mjeseca.

3.      Potvrda o smjenskom radu oba roditelja (samo za prijave u dežurne skupine).

Novina kod upisa je ta da će se roditeljima prilikom dostave dokumentacije isprintati potvrda na kojoj će se nalaziti šifra za pristup internetskoj stranici na kojoj će moći pratiti sve aktualnosti vezane za upis. Zbog sigurnosti podataka djece Agencija za zaštitu podataka je sugerirala da se pristup istima na internetu ograniči samo na stranke u postupku, dok će kompletna lista, da sve bude javno i transparentno, biti objavljena u vrtićima. Lukšić je kazao kako će se na prijedlog liste prvenstva upisa djece moči uložiti prigovor unutar pet dana, te se tek nakon toga objavljuje konačna lista.

Poziv, obvezne upute upisa kao i obrazac za upis djece u dječje vrtiće objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim stranicama www.pula.hr, www.dvpula.hri www.rintintin.hr. Zahtjevi za upise se predaju od 06. do 21. lipnja 2013. godine u vremenu od 08.00 do 12.00 sati na mjestima navedenima u pozivu.