Notizie

13/06/2013

Robert Cvek è il nuovo presidente del Consiglio municipale della Città di Pola

Sinoć je u pulskoj Komunalnoj palači održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pule, a na dužnost predsjednika u narednom mandatu izabran je Robert Cvek s koalicijske liste IDS-HNS-ZELENI.

Na početku sinoćnje sjednice, kojom je predsjedavala Slobodanka Vale iz Ureda državne uprave Istarske županije, vijećnicima se obratio pulski gradonačelnik Boris Miletić i čestitao im na novom mandatu, dodavši kako će, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, pred njima biti novi izazovi. "Moramo udružiti snage i učiniti sve da život u Puli bude bolji i ljepši", kazao je Miletić.

Istaski župan Valter Flego također je prisustvovao sinoćnjoj sjednici te pozvao sve vijećnike na suradnju i partnerstvo jer, kako kaže, "svima nam je želja da život u Istri bude ljepši, bolji i ugodniji".

Sjednici su prisustvovala 24 od 25 izabranih vijećnika, a nedostajao je samo Peđa Grbin iz redova SDP-a. Nakon što je utvrđen kvorum, odabrana je Mandatna komisija koja je nositelja koalicijske liste koju predvodi IDS Borisa Miletića zamijenila Valterom Boljunčićem. Daljnje vođenje sjednice preuzela je vijećnica Elena Gattoni Stepanov, koja je pozvala vijećnike na polaganje svečane prisege, na kojoj su se svojom čašću obvezali da će dužnost člana Gradskog vijeća obnašati savjesno i odgovorno te se zauzimati za svekoliki napredak Grada Pule Istarske županije i Republike Hrvatske.

Na sinoćnjoj sjednici izabran je i Odbor za izbor i imenovanja koji čine predsjednik Viktor Lazarić, potpredsjednica Elena Gattoni Stepanov i članica Bruna Jovanović. Na kraju je izabran i novi predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek. U kratkom govoru Cvek je zahvalio vijećnicima na ukazanom povjerenju i svima zaželio uspješan četverogodišnji mandat s puno realiziranih projekata za Pulu.

Gradsko vijeće u novom mandatu sačinjava 25 vijećnika, njih 14 vladajuće koalicije IDS-HNS-Zeleni i 11 oporbenih vijećnika, od kojih sedam iz koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDA, dvoje iz HDZ-a i dvoje vijećnika iz Ladonje.