Notizie

04/07/2013

Il sindaco di Pola incontra i partecipanti al 19o PUF

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas, u prostorijama Komunalne palače, organizatore i sudionike međunarodnog kazališnog festivala - PUF, koji se 19. godinu za redom održava u Puli.

Prvi čovjek Pule izrazio je zadovoljstvo što je festival stigao do svog 19. izdanja istaknuvši kako osim obogaćivanja kulturne ponude grada u ljetnim mjesecima, festival doprinosi i razvijanju kazališne umjetnosti.

Osnivač i umjetnički direktor PUF-a Branko Sušac zahvalio je Gradu na podršci festivalu te dodao kako festival okuplja ljude svih nacija koji zajednički rade na vrijednim projektima čime zapravo postaju jedinstveno biće. "Kada pogledate zemljopisnu kartu Europe, vidjet ćete u jednom malome uglu Istru u obliku srca i zato, dobrodošli u naša srca!", poručio je Sušac sudionicima festivala.

Inače, međunarodni kazališni festival PUF traje do 5. srpnja do kada će biti izvedeno ukupno 11 predstava iz Italije, Češke, Francuske, Srbije, Poljske, Švedske i Australije. Festival je otvoren proteklog ponedjeljka međunarodnim kazališnim projektom ANNO DOMINI 2013. u hrvatsko-švedskoj koprodukciji. U sklopu festivala upriličen je i popratiti glazbeni program u Festivalskom klubu, koji je smješten u društvenom centru Rojc. Festival je kao i svake godine oblikovao i sustav kazališnih nagrada "Kazališno nebo PUF-a", koje podrazumijeva tri ravnopravne nagrade - Oblak, Vjetar i Kaplju, koje je i ove godine osmislila pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy, a poklon su Grada Pule.