Notizie

05/07/2013

La delegazione di Valjevo in visita a Pola

Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizo Radin primio je danas, u prostorijama Komunalne palače zamjenika gradonačelnika grada Valjeva Vitomira Mitrovića, predsjednika Regionalne Privredne komore Valjevo Zorana Markovića, izvršnog potpredsjednika RPK Valjevo Petra Nikolića i predsjednicu ŽK Pula Jasnu Jaklin Majetić. Prijem je organiziran u svrhu promicanja suradnje dvaju gradova te njihovu gospodarsku interakciju. Radin je gostima iz Valjeva poželio dobrodošlicu te je kazao kako je ovo prilika da se otvore vrata i postave temelji za buduću suradnju.

Zamjenik gradonačelnika grada Valjeva je kazao kako su gospodarstvo i turizam dva najznačajnija segmenta na kojima bi se dva grada mogla bazirati u sklopu raznih programa i projekata koji bi se u budućnosti mogli realizirati. Nadodao je i kako će danas među ostalim prisustvovati i sastanku u Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču.

Kratko su porazgovarali o bogatoj povijesti Grada Pule, njegovim ljepotama kao i turističkoj i gospodarskoj ponudi. Radin je naglasio kako Pula puno ulaže u infrastrukturne projekte poput izgradnje prometnica, plinofikacije, izgradnje pročiščivača otpadnih voda te projekta izgradnje i modernizacije odlagališta otpada.