Notizie

30/07/2013

L'associazione distrofici dell'Istria ha presentato i nuovi locali

Društvo distrofičara Istre svečano je danas otvorilo novi skladišno-poslovni prostor u Krmpotićevoj ulici u Puli koji im je Grad Pula nedavno ustupio na desetogodišnje korištenje. Riječ je o prostoru veličine 45 m2 koji će većim dijelom služiti kao skladišni prostor ortopedskih i ostalih pomagala koje Društvo redovito donira i daje na posudbu svim potrebitim osobama s područja Istarske županije.

Predsjednik Društva distrofičara Istre Davor Komar nije krio zadovoljstvo prilikom prezentacije novih prostorija, kazavši kako je za opremanje i uređenje prostorija utrošeno nešto više od 53 tisuće kuna. Komar je zahvalio svim gradovima, općinama i privatnim tvrtkama na svesrdnoj financijskoj pomoći: "Cilj uređenja i opremanja ovog skladišno-poslovnog prostora bio je osiguravanje prvog i jedinog prostora ovakve vrste na području Istarske županije kojim će se, brzo i kvalitetno, ortopedskim i ostalim pomagalima nastaviti pomagati potrebitima i u godinama koje dolaze", kazao je Komar, posebno ističući veliku pomoć Grada Pule.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je Društvu distrofičara i njegovim članovima na svemu dobrome što rade za one kojima je pomoć najpotrebnija. "Veliko hvala svima na vašem trudu i vremenu kojega ulažete, te što svojim primjerom pokazujete kako civilni sektor može i mora funkcionirati. Grad Pula uvijek je uz vas, spremni smo vam u svakom trenutku pomoći i uvjeren sam kako će se naš partnerski odnos nastaviti i u budućnosti", kaza je Miletić.

Prostor u Krmpotićevoj ulici nakon obnove ima prilagođen ulaz osobama s invaliditetom te priključak za struju i vodu, a kompletno su uređeni zidovi, stropovi i pod. Poslovni dio opremljen je novom informatičkom opremom, a ispred ulaza u prostor Grad Pula označio je i posebno parkirno mjesto za osobe s invaliditetom za potrebe članova Društva. Uređenje i opremanje prostorija započelo je zahvaljujući Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, koja je inicijativu pod nazivom "3, 4... horuk" putem javnog natječaja financirala s 15 tisuća kuna.

Na kraju današnjeg otvaranja prostorija svim zasluženim pojedincima i institucijama dodijeljene su prigodne zahvalnice.