Notizie

05/08/2013

Corone di fiori e corteo dei difensori in occasione del 5 agosto

Danas su povodom obilježavanja 5. kolovoza - Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci na Gradskom groblju podno Centralnog križa i u Parku Franje Josipa na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Vijence su položili pulski gradonačelnik Boris Miletić, zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina te predstavnici policije, vojske te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Uslijedio je prvi Mimohod hrvatskih branitelja od parka Franje Josipa do Doma hrvatskih branitelja u kojem je sudjelovalo oko 400 branitelja iz cijele Istre. 

Pulski gradonačelnik je prisutnima u ime Grada i svoje osobno čestitao 5.Kolovoz koji se je obilježio dostojanstveno mimohodom za koji se nada da će postati tradicionalan. Zahvalio se svim braniteljima na hrabrosti i obrani domovine u kojoj danas svi mi živimo slobodno i u miru.

"Čestitam ovaj veliki Dan, uz osjećaj ponosa u ime Županije i svih Istrana" kazao je Miodrag Čerina uz želju da ovaj Mimohod postane tradicionalan i da mi se dogodine pridruži još više građana.

 U Domu Branitelja je otvorena izložba fotografija na temu "Istra u Domovinskom ratu", a ljubitelji nogometa će danas moći besplatno pogledati utakmicu između Istre i Lokomotive.