Notizie

22/08/2013

L'ottava Notte polese

Program povodom tradicionalne manifestacije "Pulska noć - ulicama našeg grada" koja će se održati 24. kolovoza 2013. godine u periodu od 21.00 do 2.00 sata predstavljen je danas na konferenciji za medije.

Osim zamjenika gradonačelnika Pule Fabrizia Radina koji je dao uvodnu riječ na konferenciji su sudjelovali i Vlado Orlić (agencija Avenue), Valter Šarić (Zagrebačka banka), Sanja Cinkopan Korotaj (Turistička zajednica Pule), Nela Načinović (Gradska knjižnica i čitaonica Pula), Renato Perc (Tržnica Pula), Budimir Žižović (suorganizator).

Prema riječima organizatora Orlića osma Pulska noć bit će locirana na više lokacija u gradu i to: na Forumu, Tržnici, Giardinima, dvije u Ulici Sergijevaca, Danteovom trgu i na Portarati. Na Giardinima će se održati kulinarsko glazbeni program, građani će moći kupiti srdele, kruh i vino za svega 15,00 kuna po porciji. Na ostalim lokacijama paralelno će nastupati pulski bendovi čiji pregled možete pogledati ovdje. Bit je da se svaki "kantun" u centru grada pokrije s nekim sadržajem od Tržnice pa sve do Gradske knjižnice i čitaonice i time zaokruži priča Pulske noći.

Nela Načinović je predstavila bogati program koji će se održati u Središnjoj knjižnici, iz kojeg izdvajamo predstavu za najmlađe, dvije izložbe te književni susret s autoricom hita "Krv cvijeća". Još jedna zanimljivost je da će taj dan svi moći vratiti knjigu bez zakasnine, surfati besplatno, a rođeni 24. kolovoza dobiti besplatno godišnje članstvo.

Cinkopan Korotaj je pozvala sve građane i goste Grada Pule da prošetaju gradom, poprate ovu već tradicionalnu manifestaciju i uživaju u muzici i ostalim zanimljivim sadržajima koje će se nuditi ove subote.

Generalni sponzor je Zagrebačka banka čiji je predstavnik naglasio da su oni strateški partneri Grada Pule s kojim surađuju na raznim projektima te kroz razna učešća u kulturnim i sportskim manifestacijama doprinose gradu. Pokrovitelji su Grad Pula, Tz Pula i Tržnica Pula.