Notizie

28/08/2013

Inaugurazione di Outlook - risultati turistici da primato

Danas, 28. kolovoza 2013. godine u 19 satipulski gradonačelnik Boris Miletić i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić u katakombama pulske Areneodržati će konferenciju za medije na kojoj će, prije samog početka Outlook festivala,  govoriti o upravljanju turističkom destinacijom koja svake godine dovodi do rekordnih turističkih rezultata.

Najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture Outlook, koji se danas svečano otvara spektakularnim koncertom u Areni, gradu domaćinu Puli će osigurati milijunto turističko noćenje ove sezone te značajno povećanje broja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U usporedbi s lanjskim rekordnim rezultatima, Pula je već sada ostvarila povećanje od 6 posto u dolascima i stabilnih četiri posto u noćenjima, a dva nadolazeća festivala zasigurno će povećati i tu brojku.

Grad Pula prvi je grad koji je počeo primjenjivati novi model upravljanja destinacijom i uvidio važnost povezivanje raznolike ponude i pozicioniranja Pule kao obavezne turističke zajednice. Zahvaljujući među ostalim i festivalima Outlook i Dimesionsu, Pula je prošle godine proglašena trećim najtraženijim hrvatskim gradom na Googleu, nakon Dubrovnika i Zagreba.

Na festivalima Outlook i Dimensions predviđa se da će boraviti oko dvadeset tisuća ljudi, koji će pojedinačno ostvariti najmanje pet noćenja. Festival Outlook, koji se održava na području bivše austrougarske tvrđave Punta Christo, ove će godine, prema najavama, posjetiti  preko 13 tisuća ljubitelja elektronske glazbe, dok se na  mlađem Dimensionsu očekuje preko 7 tisuća ljudi.